Разследващите открили оръжия в кола на терористите от Париж

Задържаният в Бавария мъж планирал пътуване до френската столица

15.11.2015 | 16:01 Редактор: Мариета Иванова
Разследващите открили оръжия в кола на терористите от Париж

Няколко калашника са били открити в изоставена кола, използвана от част от терористите в Париж, предава BBC, позовавайки се на френските съдени източници.

В неделя- 15 ноември, в източното парижко предградие Монтреюл беше открит черният Сеат, което навежда на мисълта, че част от терористите са успели да се измъкнат.

По-рано през деня официално беше обявено и името на единия от убитите терористи- Исмаил Мостафей. Разследващите атентатите разпитват шестима близки до него хора.

Предположенията са, че намереният в Монтреюл Сеат е бил използван от терористите, открили огън по хора в ресторантите и кафенета на 13 ноември, посочват от полицията.

Още по темата

Предполагаемите съучастници на атентаторите е възможно да се насочили с друга кола на север към Белгия, коментират полицейски източници.

Daily Mail съобщава за петима арестувани в Брюксел и трима на границата между Франция и  Белгия във връзка със случилото се на 13 ноември във френската столица.

Тримата задържани на границата са били в забелязания пред концертната зала Батаклан автомобил  VW Polo.

Захвърлен билет за паркиране в друг автомобил се оказал следа за полицията, довела до арестите в Брюксел.

Двама от терористите в Париж са живели в емигрантски квартал Моленбек в Брюксел, съобщава белгийската телевизия RTBF.

Според очевидци сред атентаторите в Батаклан е имало и жена.

В същото време в колата на задържания в Бавария 51-годишен мъж полицията е открила няколко калашника, две гранати и 200 грама тротил. На устройството му за навигация в автомобила бил зададен маршрут до Париж. У него е намерена и бележка с френски адрес. Връзката към атентатите в Париж обаче не е потвърдена.