Франция издаде международна заповед за арест на терорист от 13 ноември

Салах Абдеслам е на 26 години и е роден в Белгия

15.11.2015 | 20:36 Редактор: Мариета Иванова
Франция издаде международна заповед за арест на терорист от 13 ноември

Франция издаде международна заповед за арест на издирван във връзка с атентатите от 13 ноември в Париж. Роденият в Белгия Салах  Абдеслам е на 26 години и френската полиция го описва като „опасен”, предава BBC. Заповед за международно издирване на заподозрян за атентатите издаде и Белгия, предава AFP.

По информация на специалните служби това е един от тримата братя,  участвали в атентатите. Единият от тях е загинал в концертната сградата Батаклан, където бяха убити и най-много хора- 89. Другият брат е бил задържан от белгийската полиция днес, която  арестува шестима, заподозрени за съучастие в терористичните атаки във френската столица, предава AFP.

Седем от терористите  загинаха по време на атентатите във френската столица преди дни, припомня BBC.

По думите на френския вътрешен министър Бернар Казньов атентатите са били подготвени от „група от индивидуалисти, базирана в Белгия”, които се възползвали от съучастници във Франция.

Броят на жертвите вече достигна 132 души. Ранените са над 350 души. Министерството на външните работи проверява информация за ранен българин.

Премиерът Франсоа Оланд обяви, че иска извънредното положение да остане 3 месеца.

В същото време официални представители обявиха, че Турция е предотвратила терористичен акт в същия ден на атентатите в Париж.