Нови самолетни отломки са намерени на остров Реюнион

Роднините на изчезналите пътници на полет MH370 са гневни от смесените сигнали, които получават за намерени части от липсващия Boeing777

06.08.2015 | 15:34 Редактор: Ирина Георгиева
Нови самолетни отломки са намерени на остров Реюнион

Нови самолетни отломки са намерени на остров Реюнион, съобщава Sky News. Малайзийският екип е открил прозорец от самолет, но министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай отказа да потвърди дали той е от полет MH370.

"Има много неща , събрани от екипа, включително алуминиева обвивка и възглавнички за седалка. Мога само да предполагам, че това са останки от самолет." -  заяви малайзийският министър на транспорта.

Родните на изчезналите пътници на полет MH370 са гневни от смесените сигнали, които получават за намерени части от липсващия Boeing777, пише BBC. Те организираха протест в Пекин пред офисите на авиокомпанията.

Премиерът на Малайзия Наджиб Тун Разак заяви, че експертите във Франция "убедително са потвърдили", че намерената част на остров Реюнион е от липсващия самолет на малайзийската авиокомпания.

Още по темата

"Печатът за проведеното техническо обслужване, а също и цветът на флаперона говорят за неговата принадлежност към самолет на Малайзийските авиолинии." - заяви министър Лиоу Тионг Лай.

Експертите във френския град Тулуза продължават с тестовете си върху намерения обект.