Полицейската акция в Куманово завърши

Терористичната група е напълно разбита

10.05.2015 | 18:09 Редактор: Ирина Георгиева
Полицейската акция в Куманово завърши

Полицейската акция в квартал "Дива населба" в Куманово завърши, предаде БТА.

"Терористичната група, която се бе стационирала в няколко обекта и представляваше заплаха за сигурността на гражданите на Република Македония, е напълно неутрализирана и елиминирана." - съобщи говорителят на македонското МВР Иво Котевски на пресконференция, цитиран от агенция МИА. 

Има подозрения, че лидери на групата са косовските граждани Мухамед Красничи, наричан Малишева, Мирсад Ндрецай, наричан командир Нато, Сами Укшини, т.нар. командир Соколи, Бег Ризай, наричан командир Бегу и Дем Шеху, наричан Юнику.

Намерени са 14 тела в униформи, чиято самоличност предстои да се установи. Разпознат е само Джафер Зумбери от косовския град Джаковица.

За момента не може да се изключи да има и други убити терористи предвид факта, че обектите, откъдето те нападаха полицията, значително са пострадали и е възможно в други помещения да има още тела, каза Котевски.

Намерен е арсенал оръжие, който ще бъде предаден за по-нататъшен анализ.

На полицията вчера се предали над 30 терористи, главно македонски граждани, но и един албански гражданин. Котевски потвърди, че в акцията са загинали осем полицаи и са ранени 37 полицаи. Засега няма съобщения за убити цивилни, каза той.

/Снимка: Архив, MRT/