Uber връща родни експерти в България

От компанията планират да утроят IT специалистите си до края на 2015

30.04.2015 | 13:12 Редактор: Мариета Иванова
Uber връща родни експерти в България

Uber е един огромен шанс за София, коментира пред Investor.bg новият генерален директор на Uber за България Димитър Радуков. Той изтъква, че оглавяваната от него компания е базирана на „един уникален бизнес модел, който е обречен на успех и който в дългосрочен план ще промени София, намалявайки задръстванията и съответно замърсяването на въздуха“. А и не само София- всички градове, в които достигне, допълва още той.

Бизнес моделът на компанията е нещо ново за България. Нека не забравяме, че преди пет години тази компания не е съществувала, а днес има пазарна оценка от над 40 млрд. евро,“ коментира Радуков. - „Рядко от Силициевата долина излиза такава идея, която да придобие такива мащаби за толкова кратко време. За мен това е изключително интересно и е добра възможност да се прибера в България. Всъщност, не съм единственият, и други колеги след години работа в САЩ са се прибрали в България заради Uber“.

По повод разследването на КЗК срещу компанията у нас новият директор на Uber изтъкна, че „в Европа комисиите за защита на конкуренцията оценяват положително допълнителната конкуренция, която Uber внася на всеки един пазар“. - „Досега не е имало решение на подобен орган в ЕС в ущърб на  Uber, няма такъв прецедент. Дори редица комисии, еквивалентни на КЗК, като например във Франция, Германия, Италия, Финландия, Норвегия и Дания, са се изказвали положително за Uber и за ползите, които тя носи за всеки един пазар. Ние смятаме, че нашите услуги са изключително интересни за потребителите и се радват на изключителен успех“, заяви още Радуков.

Той коментира още, че плановете на компанията са до края на годината да утрои  наетите IT експерти, които работят за компанията у нас.

Цялото интервю може да прочетете на сайта на Investor.bg.