България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да зарежеш банковия офис, за да спасяваш бедстващи деца в Африка

Даниел Делибашев осигурява вода, храна и легла за нуждаещите се в Гана и Уганда

26.06.2019 | 08:23 Редактор: Бойко Димитров
Да зарежеш банковия офис, за да спасяваш бедстващи деца в Африка

Българин спасява деца в Африка, като помага със закупуването на храна, вода, медикаменти и легла за малчуганите. Даниел Делибашев посещава Гана за първи път през 2017 година, след което решава да напусне комфорта на банковия офис и да се отдаде на доброволчески труд на Черния континент.

В "България сутрин" Делибашев разкри, че вече помага на няколкостотин деца, които живеят в крайна немотия. Той обясни, че още от малък е мечтаел да посети Африка.

"Всеки, който се е сблъскал с Африка, няма как да не я обикне въпреки условията, животът и трудностите там. В повечето случаи обаче той се завръща. През 2017 година бях в Гана и през 2019 г. отново реших да посетя страната, както и Уганда. В живота сме свикнали да искаме и да получаваме. Там обаче се вижда в каква немотия живеят хората и човек решава да върне нещо", разказа Делибашев. 

Българинът заяви, че вече почти е успял да реализира два проекта - по-лесен достъп до вода за деца в Гана, както и закупуване на матраци в сиропиталище в Уганда. 

"Имам съмишленици, които помагат. Закупуваме храна, вода и медикаменти за децата. В едно сиропиталище в Уганда 55 деца спят в 2 стаи. Хората могат да даряват за децата в Африка на сайта на фондация "Smile for Africa". Преди да замина за Африка помагах на български деца в нужда. Сега продължавам да го правя, но помагам и в Африка. В момента проектът в Уганда е почти завършен. Следват проекти за улесняване на достъпа до вода", каза още Делибашев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК