България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Завърналите се": За отнетия успех и волята да го преследваш вече 20 години

Историята на музиканта Николай Урумов - от Гоце Делчев през Скандинавието до родната стряха
Публикувана: От:

Какво е да се чувстваш ничий? Поредната история в "Завърналите се с Петя Кертикова" е за един музикант по душа, който след повече от 20 години странстване се завръща в родния Гоце Делчев.

На 60 години поп и джаз изпълнителят Николай Урумов все още търси своя голям успех, който, по собствените му думи, е бил отнет преди 19 години.

За Николай голямото пътуване започва в далечната 1985 година.   

"Пристигна една покана от Норвегия с музиканти, с които се познавахме от Свищов и с много усилия успях да изляза от България. По това време много трудно се излизаше в чужбина. Като човек, който беше започнал като директор на младежки дом, казаха, че им трябвам тук и че няма да ме пуснат, след което аз казах, че не може друг да взима съдбовни решения вместо мен. Беше много драматично", споделя Николай пред Петя Кертикова.

Още по темата

 

Така Норвегия и Дания отварят врати за българския музикант. Той не определя заминаването си като бягство, а като възможност да види свят. След 7 години в скандинавските страни историята продължава в България, но за малко.

"След известно време разбрах, че откъм други неща съм ощетен и имах силното усещане да се прибера и да съм тук", казва още той. 

Но домът невинаги е бил най-доброто място за музиканта. 

"Бях много обиден на агенцията, която ми издаде първия албум и просто исках да избягам оттук. Почти без никаква промоция - албумът беше представен пред няколко журналисти, въобще не излезе да се продава, а аз имах 4 песни в ротация и 2 песни, избрани за най-добрите български песни за всички времена. Това много ме обиди, защото тази агенция произведе албума. Споделих с мои приятели и ми казаха да ида при тях в Германия, което е много тъжно, защото аз съм автор на музика, а пея кавъри", разказа Урумов.

Сега в България иска да постигне своя голям успех - онзи, който му е бил отнет преди 19 години.

Още за историята на Николай Урумов - гледайте в репортажа на Петя Кертикова!

Всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" гледайте ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )