От странстващ по света уличен артист до йога учител в Пловдив – историята на Саня Баракова в "Завърналите се"

Прибира се в България, за да даде усещането за дом на детето си

10.05.2019 | 11:00 Редактор: Тодор Петров
От странстващ по света уличен артист до йога учител в Пловдив – историята на Саня Баракова в

В рубриката "Завърналите се" по Bulgaria ON AIR Петя Кертикова представя историята на една жена, която след повече от десетилетие странстване по света, се завръща в България. 

Испания, Португалия, Великобритания, Русия, Австралия и Индия са само част от страните, в които Саня Баракова прекарва общо 11 години от живота си. В продължение на 6 от тях тя е уличен артист и впечатлява минувачите, свирейки на перкусионния инструмент ханг. 

Без да има музикално образование или опит, открива случайно света на металната скулптура, която издава магични звуци. Саня дори успява да издаде албум, но преди броени месеци решава да се върне там, където душата ѝ е спокойна – в Пловдив. 

Саня се прибира, защото иска да прави нещо, което да постави добра основа и да може да бъде продължено. Така започва да преподава ащанга йога в града под тепетата. Докато работи като уличен артист, сякаш губи усещането си за принадлежност, няма корени, които да я задържат. Появата на сина ѝ обаче променя това. Саня си идва в България, за да даде усещането за дом на детето си и да заздрави родствените връзки със семейството, от което усеща, че се нуждае силно. 

"В един момент сякаш нямах избор. Стоях в Португалия и мислите ми бяха тук (в България), но просто знаех, че това ми е пътят. Вече бях пътувала три години и бях в момент на осъзнаване, че искам да се спра някъде. Виждах как от едно място си тръгваш и отиваш на друго. Няма корени, основа. Така реших, че вече е време да се спра и да остана на едно място, за да мога да правя нещо, което да остане", споделя тя пред Петя Кертикова.

Още за историята на Саня Баракова - гледайте в репортажа на Петя Кертикова!

Всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" гледайте ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК