България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

На челно място в Европа: Почти 50% от ражданията в България са със секцио

"Форум бременност и детско здраве" за 10-и път: Страх ли ни е от раждането?
Публикувана: От:

Как да се подготвите за ключовите 9 месеца на бременност и да ги преминете в спокойна атмосфера и здраве? Отговори на тези въпроси да дават специалисти и журналисти по време на най-голямото събитие, посветено на бременността, раждането и родителските грижи - десетият юбилеен "Форум бременност и детско здраве".

Още по темата

 

"Тази година по-специалното е светският блок, който правим. Срещаме публиката с известни личности, с които ще си говорим за бременността. Насочваме вниманието към един много важен проблем – отговорният информиран избор къде ще роди майката. Ние събираме хора с призвание, отдадени на работата със семействата. Българката все още се страхува от раждането. Стремим се да преодолеем стреса около него", посочи главният редактор на puls.bg Румяна Тасева.  

Тя отбеляза в студиото на "България сутрин", че е  желателно всеки предварително да се регистрира за събитието, за да има място. То ще се проведе този уикенд (20-21) в Зала 3 на НДК.

"Почти 50% от ражданията в България са със секцио. Ние сме на едно от челните места в Европа. До нас се нареждат още 5-6 държави в света. Съществена причина затова са акушер-гинеколозите. Те трябва да информират майките за рисковете от цезаровото сечение. Липсата на информация винаги води до страх. Младите семейства трябва да са максимално ориентирани що е то нормално раждане. Само когато хората са информирани, могат да вземат правилното решение", подчерта директорът на "Майчин дом" проф. Иван Костов.  

Той каза пред Bulgaria ON AIR, че все по-често хората се информират от интернет.

"Там може да се намери много вярна информация, но и много измислици. Нека хората се доверяват на лекарите", подчерта за финал той. 

Харесайте ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    19 апр 2019 | 11:20

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!