България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Студентски град става кампус

Идеята датира още от 2008 година, обясни кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев
Публикувана: От:

Още по темата

 

Студентски град може да се превърне в кампус. Целта не е да се изграждат още общежития, а да се постоят обществени сгради, които да станат център за срещи и събития на учащите се. Идейните проекти за това се събират до 7 май. 

Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри в "България сутрин" идеята за изграждане на кампус е още от 2008 година. Той обаче допълни, че това е много сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените.

"Целта на проекта е да видим как би изглеждал този кампус. Идеята за подобно нещо е още от 2008 година с възлагането на регулационния план на Студентски град. Процедурата обаче изключително трудна, като се имат предвид проблемите със собствеността на терените тук. Точно тази територия е добра възможност да видим как хората си представят този кампус - общежития, паркоместа, право на достъп. Всеки, който иска може да участва в проекта и да даде своята идея", каза Дилчев.

Кметът също така обясни, че няма как кампуса да обхване целия Студентски град. Въпреки това той е категоричен, че изграждането на подобно нещо ще спомогне за въвеждането на ред в района.

"Нямаме възможност кампуса да обхване целия Студентски град. В плана са предвидени 12 малки кампуси, чиято цел е да бъде въведен ред тук. Когато проекта бъде готов и сметките са ясни ще говорим за финансиране. Всеки е отговорен за средата, в която живее", разказа Дилчев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото! 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    18 апр 2019 | 10:25

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!