България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Семейство Димитрови от Брестник: С нов дом и в очакване на трето дете

Ясна е причината за пожара, която остави Петър и Константина без дом

05.03.2019 | 08:52 Редактор: Ивайло Николов
Семейство Димитрови от Брестник: С нов дом и в очакване на трето дете

Младото семейство на Петър и Константина Димитрови преживя истински ужас на 24 февруари, когато остана без дом, след като пожар изпепели къщата им в село Брестник. Само за два дни хората от цялата страна дариха 20 000 лева по сметката на семейството на военния пилот. Благотворителната акция в помощ на семейството, което всеки момент очаква третото си дете, продължава.

Сега обаче те вече са в своето временно жилище, което се намира в блок 13 на авиобаза "Граф Игнатиево", където именно е на служба Петър Константинов.

Той пък беше категоричен пред камерата на Bulgaria ON AIR, че семейството му се чувства добре на новото място, където има всичко необходимо, а причината за пожара в къщата им вече е ясна.

"След разговори с техническото лице, той потвърди нашите опасения. Причината за пожара е вследствие на възпламеняване на конструкцията, която се оказа, че не е била обработена с необходимото количество или въобще с импрегниращите вещества и химикали против горене", разказа той.

Военният пилот разкри още, че това е причината за овъгляването, а скритото ядро на пожара е било причината за невъзможността то да бъде обсипано с вода и да бъде потушен.

Петър Димитров каза още, че въпреки емоциите той и жена му са се постарали по никакъв начин случилото се да не повлияе върху децата им.

"Очакваме един млад, много силен и упорит мъж, който въпреки емоциите и напрежението реши да изчака и да бъде търпелив", пък допълни съпругата му Константина в ефира на "България сутрин".

Жената каза, че временното жилище е повече от чудесно и заедно със съпруга си благодариха на всички, които са им оказали помощ още в часовете докато домът им е бил в пламъци. 

Военният пилот допълни, че изчакват раждането на третото си дете, а след това предстои и работа по възстановяването на дома им в село Брестник.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК