Пожар изпепели къщата на многодетно младо семейство в Брестник (обновена)

Най-вероятно пламъците са тръгнали от комина

26.02.2019 | 18:00 Редактор: Тодор Петров
Пожар изпепели къщата на многодетно младо семейство в Брестник (обновена)

Семейство, което очаква третото си дете, остана без дом заради пожар. Почти нищо не е останало от дома на младото семейство в пловдивското село Брестник. 

Къщата е изгоряла сутринта на 24 февруари. Пламъците тлеят и през следващия ден. Младото семейство се е нанесло в този дом точно преди 6 месеца - на 26 август.  Най-вероятно пожарът е тръгнал от комина на втория етаж, след което е изпепелил къщата. 

Изгорели са гредите и изолацията на къщата. Семейството се намира при сестрата на жената, която има две деца - на 15 години и на година и половина. Очаква се жената да роди третото си дете на 10 март. 

Мъжът е пилот в авиобаза "Граф Игнатиево" и му е обещано да получи временно жилище. Семейството е теглило сериозен кредит, за да построи този дом и да се нанесе в него. 

Младите хора се надяват да стъпят на краката си и отново да изградят свой дом. Хората в село Брестник започват да събират пари, дрехи и одеала за Константина, Петър и децата им.

Константина и Петър благодарят на всички хора, решили да ги подпомогнат. Казват че вече имат достатъчно дрехи и одеала. От полза ще им е работна ръка, с която да изградят дома си отново.

А всички желаещи могат да се включат в кампанията на следната сметка:

"Уникредит Булбанк"

Константина Емилова Димитрова

IBAN: BG05UNCR70001520697983

BIC UNCRBGSF

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК