България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Съвет от потърпевш: Ако ви изнудват на пътя - не давайте пари на ръка, викайте полиция

Пред камерата на Bulgaria ON AIR отново застана Боряна Ангелова

13.02.2019 | 08:25 Редактор: Велислав Филипов
Съвет от потърпевш: Ако ви изнудват на пътя - не давайте пари на ръка, викайте полиция

Вече ви разказахме за историята на Боряна Ангелова-Игова, която е била рекетирана от група мъже. Здравеняци изнудват жени-шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа.

Схемата действа така - десетина мъже с две скъпи коли – джип и седанов автомобил, набелязват жени-шофьори с по-стари и видимо ударени предишни произшествия коли. Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастофра. Заснемат импорвизирания удар и зачакват собственикът на паркираната кола да се върне. След като шофьорът на автомобила се върне, бива заплашван и рекетиран да даде пари за поправяне на щетата.

Последният случай е в столичния квартал "Слатина". Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден в квартала. След края му обаче ѝ се случва точно това - бива изнудвана.

Боряна отново застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да посъветва всички жени и възрастни хора, които попаднат в тази ситуация, да не дават директно пари на измамниците.

"След като историята стана известна, с нас се свързаха много жени, които също имат подобни случки. От застрахователката ми разбрах, че за схемата за печелене на лесни пари се изнудват и възрастни хора", сподели потърпевшата.

Боряна посъветва всички хора, които попаднат в подобна ситуация, да влязат в автомобила, да се заключат и да позвънят на тел. 112, където да обяснят за ситуацията.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК