България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жителите на "Овча купел" в протестна готовност заради спорен строеж

Миналата година в изкопа на въпросната сграда пропадна автомобил, поради свлякла се земна маса

08.02.2019 | 08:32 Редактор: Иван Берберов
Жителите на

Рестарт на строителството край блок 413 в столичния квартал "Овча купел". През миналата година ви показахме репортажи за съмнителния изкоп. След свличането му, в него падна паркиран автомобил. Возилото принадлежеше на живущ в района. Хората от квартала протестираха. Сега строителството е възобновено.

Хората отново са притеснени, че може да се свлече земна маса и някой да пострада, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров. 

"Отидохме лично в ДНСК. Заповедта за продължение на строителството не беше налична. Процедурата не е спазена. Не е спазен срокът от 14 дни за обжалване на разрешението за строеж. От ДНСК ни обясниха, че всички законови мерки са изпълнени", отбеляза домоуправителят на вход А на блок 413 Мария Господинова. 

"Общинската администрация дава разрешение за строителство в райони, където не трябва да има високо строителство. Вместо да се построи детска градина. Този строеж трябва да се прекрати", посочи друг от живущите в района. 

Според хората ако Общината спазваше разпоредбите – такъв проблем нямаше да има. 

Човекът, чийто автомобил пропадна миналата година в изкопа, споделя, че не е получил никакво обезщетение от фирмата изпълнител. Жителите на квартала казват, че са готови да излязат на протест, ако сградата бъде построена. 

Харесайте ни във Facebook ТУК