България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от БСП: Не климатичните условия събориха граничната ограда

Публикувах снимките, за да покажа как се управлява държавата, заяви той

07.12.2018 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
Депутат от БСП: Не климатичните условия събориха граничната ограда

Депутатът от БСП Николай Цонков публикува снимки от местността Дълбокия дол, които показват пропадане на оградата ни по границата с Турция. Според Валери Симеонов проливните дъждове и трудният терен са причина за лошото състояние на съоръжението.

"Публикувах снимките, за да покажа как се управлява държавата, как се строи, как се охранява българската територия и колко сигурни може да се чувстваме", заяви депутатът от БСП Николай Цонков пред Bulgaria ON AIR.

"Очевидно некачествeното изпълнение води до подобни фатални последици, от които виждаме пробив в националната сигурност. Не смятам, че климатичните условия са виновни. Специалистите, които са разработили проекта, са го направили според терена. Вторият етап е самото строителство. Очевидно още от началото управляващите са знаели, че постоянно там ще потъват пари на данъкоплатците", защити тезата си той.

Цонков посочи, че има същия проблем с оградата и в други участъци по граничната линия с Турция. И настоя, че оградата трябва да издържа на всякакви условия.