България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Анна Заркова с нова книга за престъпността: "Българската мафия, както я видях“

Творбата е ретроспекция на случващото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години
Публикувана: От:

Още по темата

 

Най-новата книга на Анна Заркова "Българската мафия, както я видях" е естествено продължение на книгите ѝ "Изгаряне" и "Големите убийства".

Творбата представлява ретроспекция на случващото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години. Тази ретроспекция се основава на събирания в продължение на десетилетия материали от журналистката, на нейни предишни книги, публикации, както и на други публични източници по големите криминални случаи в страната.

"Не е трудно да се сблъскаш с мафията. Видях мафията вчера на улица "Алабин". Пропаднах в една плочка, а този участък бе ремонтиран през май тази година. Мислех да съдя кметицата, но разбрах, че няма голям смисъл", категорична е журналистката Анна Заркова в "България сутрин".

По думите ѝ в книгата са събрани всички по-големи убийства на мафията у нас.

"Всички неща в книгата са видяни, чути и документирани. Няма нищо измислено, но има спестени истини. Спестила съм истини, които не знам, а също така и такива, които имат друга страна. Надявам се книгата да намери своите читатели и те да ми простят за неназованите имена", допълни Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея в изданието могат да се добавят още десетки случаи, в които се проявява агресия срещу журналисти и дори нормални граждани.

Коментари ( 0 )