България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Боря беззаконието, много им здраве на Ангелкова и Каракачанов, отсече Симеонов

Вицепремиерът погна и кмета на Созопол за категоризация на незаконни обекти
Публикувана: От:

Не е редно властта да защитава закононарушението. Битката ми е с беззаконието, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Преди дни той започна нови проверки на нощните клубове в курорта Слънчев бряг, а това го вкара в задочен спор с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

 

"Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона. От 23 до 7 часа е забранено всякакво озвучаване. Много ви здраве", обърна се Симеонов към Ангелкова и военния министър Красимир Каракачанов.

Симеонов срещу Ангелкова

Валери Симеонов обяви във Facebook, че е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг-юг". 

"Нямам нищо против Ангелкова, боря се против беззаконието в туризма. Моят сигнал е срещу Министерството на туризма, там работят над 100 човека. Подадох сигнал срещу този, който е подтогвил тези незаконни документи", обясни Симеонов в "България сутрин".

Вчера министър Ангелкова отговори на Симеонов, че само компетентен орган може да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган, такъв е съдът, подчерта тя.

Още по темата

 

Проверки на нощните клубове в Слънчев бряг

Нарушителите до миналата година бяха безнаказани - надуват силни децибели и пречат на останалите да спят. Ако не се вземат мерки - българският туризъм ще става все по-евтин и по-нежелан. Обстановката коренно се е променила. Слънчев бряг до настоящите проверки е доста приятно място, категоричен бе Симеонов.

"Виждат се огромни халета, които са разположени на една от най-хубавите природни дадености на Слънчев бряг", настоя вицепремиерът, показвайки снимка от дрон на най-известните заведения в курорта. 

"Пред две от заведенията има паркинг, който също е незаконен. Общинският път е преграден с бариера и за да влезете там трябва да платите 10 лева. Правят огромни приходи", продължи той.

Валери Симеонов обяви пред Bulgaria ON AIR, че преди около 10 дни е подал сигнал в прокуратура и срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Лидерът на НФСБ е категоричен, че Рейзи е издал категоризация на обекти, които са незаконно построени в къмпинг "Златна рибка".

Убийството на хазартен бос в Слънчев бряг 

Още по темата

 

"Няма как да се избегнат престъпления, мотивирани от ревност, случаен изблик на емоции...", коментира Симеонов във връзка с убийството на 54-годишен бизнесмен. При нападението бе тежко ранена 22-годишната му приятелка.

Убийството на Владимир Пелов в Ботевград

"Когато няма яснота и не са изяснени всички факти, добре би било да бъдем по-сдържани. Кое насочва в посока, че това убийство не е битово? Два месеца се е укрил, кое е ненормалното?! Този град е доста пръснат", каза Симеонов за убития при престрелка в Ботевград избягал затворник Владимир Пелов.

Демографската политика

"Там сме най-напред! Как ще умира България? Това е естествен процес на всяка цивилизована държава - Германия, Франция, Белгия... всички намаляват. В последните години се засилва процесът на връщане на млади хора в България. Сега три пъти повече се връщат. За 30 години никое правителство не е направило това, което направихме за няколко месеца", категоричен бе вицепремиерът по темата.

 

Коментари ( 0 )