България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Акция "Шум" не цели да оправи Черноморието – тя трупа рейтинг

Обикновеният зрител се радва когато властта се кара, подчерта Андрей Райчев

06.06.2018 | 08:42 Редактор: Иван Берберов
Акция

Пореден раздор в правителството. Арената на спора не е в Министерския съвет, а в социалните мрежи. Във Facebook вицепремиерът Валери Симеонов обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че прави опит да превърне част от плажа в Слънчев бряг от държавна в частна собственост. 

"Вероятността човек да оправи нередните обекти по морето в един мандат е нелепа. Валери Симеонов ходи и се кара. Обикновеният зрител се радва когато властта се кара. Симеонов печели рейтинг и не се стреми да регулира Черноморието. Има тихи мерки за борба с шума. Той не ги използва", категоричен бе политологът Андрей Райчев.  

Според него публиката не различава демонстративното от реалното, а вицепремиерът се кара там, където е лесно. 

"Какво цели с демонстрациите? Когато Симеонов влезе във властта каза, че държавата е прогизнала от корупция. Какво направи? Кой влезе в затвора? Той казва, че прави неща, а другите са корумпирани. "Патриотите" ще се разпаднат след този мандат. Идеологическият им разлом е голям", отбеляза гостът в "България сутрин". 

Райчев изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че планът на Валери Симеонов е съвсем видим, а именно маневра към СДС. 

"България не трябва да си позволява да има два извода на външна политика. Националният интерес трябва да се пази. Властта трябва да разговаря с опозицията по големите въпроси. Това в България е немислимо", уточни анализаторът. 

За финал на разговора Андрей Райчев посочи, че ако не изчистим корупцията си, ще престанем да бъдем европейска държава. "Или това, или ни очаква пътят на Гърция с постоянно задължаване", завърши той.