България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тиранозавър Рекс дебне в парка на Военна академия

За щастие само като макет, част от изложба на праисторически чудовища

19.09.2017 | 09:13 Редактор: Иван Берберов
Тиранозавър Рекс дебне в парка на Военна академия

Изложба на праисторически чудовища постави над 20 макета на динозаври в парка на Военна академия в София. Повечето от моделите са в реални размери. Създателите са се опитали да се приближат максимално до начина, по който смятаме, че динозаврите са изглеждали и звучали. Това обясни един от организаторите на събитието Богдан Димитров за Bulgaria ON AIR. 

"Това е изложба, която е обиколила целия свят. Идеята тръгва от Аржентина преди повече от 5 години и е събрала над 10 милиона посетители. За първи път в България е представена във Варна. Това е изложба, която никога не се складира просто сменя мястото си", отбеляза Димитров пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.   

Паркът на Военна академия не е избран случайно, тъй като най-много прилича на естествената среда на праисторическите чудовища, посочи още организаторът. 

Изложбата е до 5 ноември. Работното време е всеки ден от 10 до 20:30 часа. Цените на билетите са 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се правят отстъпки за групови посещения.