България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Любов в действие: Holiday Heroes осигуряват щастлива Коледа на хората в нужда

Всичко за благотворителната инициатива от Росица Томова и Константина Живова в студиото на Bulgaria ON AIR

23.12.2016 | 09:38 Редактор: Тодор Петров
Любов в действие: Holiday Heroes осигуряват щастлива Коледа на хората в нужда

Коледни пакети с подаръци отиват при хора в нужда благодарение на Holiday Heroes и провеждащата се за четвърта поредна година кампания. Сдружението работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството.

"Ние сме свързващото звено между всички, които искат да ни подкрепят и семействата в нужда. Когато чух таргета 5000 пакета ми се струваше невъзможно, но тази година отново надминахме себе си. Направихме 5970 празнични пакета", каза в "България сутрин" Росица Томова, която е ръководител на Holiday Heroes.

Тя отчете, че тази година ще направят щастливи минимум 10 000 нуждаещи се българи, а всекидневно пред склада, където се пакетират подаръците, са паркирани по 30-40 коли. 

Водещият на предаването "Днес" по Bulgaria On Air Константина Живова е един от доброволците в Holiday Heroes, заедно с водещите Лора Инджова и Десислава Атанасова. Тя е част от кампанията вече трета година и е изключително щастлива, че има възможността да радва хора в нужда по този начин.

"Джуджетата на Дядо Коледа - така наричам хората, които помагат в инициативата. Никога няма да забравя първото ми гостуване при една възрастна жена, когато се разплаках в дома й. Тя също се разплака и благодари, че някой се е сетил за нея, защото вече няма семейство и приятели", сподели Константина Живова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че наистина трябва да мислим за хората в нужда. По думите й не трябва да се сещаме за благотворителност предимно по Коледа, а през цялата година. Константина добави, че няма нужда да се бием в гърдите с "Аз направих това", а можем да зарадваме някого дори без да се разбира.

"Вярвам в чудеса откакто ръководя проекта Holiday Heroes. Доброволците са хора с много големи сърца, които са готови да отделят от времето си, да полагат усилия и да дават без да очакват нищо в замяна", сподели още Росица Томова. 

Гостите в студиото на Лора Инджова призоваха да бъдем малко по-добри и да даваме от себе си колкото можем повече. Скоро от Holiday Heroes започват работа по Великденската кампания и отново ще набират средства и хранителни продукти за нуждаещите се.