България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ДИА - новото лице на българската музика

Певицата представи новата си песен Veno Neveno по Bulgaria ON AIR

02.02.2016 | 16:04 Редактор: Ирина Георгиева
ДИА - новото лице на българската музика

Певицата Димана Мирчева - ДИА представи новата си песен Veno Neveno в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. ДИА обясни, че е преработила текста от един много стар сборник.

"Много се ровя по сборници. Постоянно купувам все нови и нови сборници. Тази песен ме привлече заради текста, защото се говори за любов. Естествено младите много се вълнуваме от любов. Песента се казва Veno Neveno заради самото име Невена, защото означава невехнеща. В комбинация с любовта означава, че любовта никога не вехне", обясни Димана.

Целта на певицата е Veno Neveno да бъде по-ярка и избухваща от предния й проект "Егея" и заради това в нея се обединяват dubstep, trap и drum and bass. Видеото на новото парче ще бъде заснето след броени дни от същия екип, който направи клипа към "Егея".

"Народната музика - слушам прекалено много такава музика и се интересувам от това, което хората намират в нея. Намирам голяма красота в нея, голямо творчество, майсторство. Тя е изящна. Казвам едно голямо браво на хората, които се занимават с нея и я слушат." - добави ДИА.

Чужденците харесват много българска музика, добавя певицата.

В личен план, ДИА не е избрала Консерваторията, а нещо по-различно. За момента мисли да остане в България, уточни тя.