България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Каква беше политическата година?

Първан Симеонов и Ваня Нушева коментираха основните акценти от изминалата година

22.12.2015 | 10:21 Редактор: Мария Аладжова
Каква беше политическата година?

Възможно е либерализацията на енергийния пазар да доведе до протести. Това заяви политологът Първан Симеонов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Симеонов коментира най-важните акценти от изминалата година заедно с програмния директор на "Прозрачност без граници" Ваня Нушева. Той сподели мнение, според което протестите тази година, свързани с оставката на Христо Иванов, са били спорадични и не достатъчно мотивирани.

Политологът не изключи възможността за предсрочни парламентарни избори и президентски избори в едно. В първите няколко месеца имаше реформаторски устрем, след това през пролетта започна да се говори за стабилност, каза Симеонов в обзора на годишното управление на властта. По думите му стабилността е на лица, но е постигната за сметка на негативен застой.

Местните избори през 2015 г. бяха най-лошо организираните избори, заяви Ваня Нушева. Въпреки че близо 3 млн. 400 хил. души дадоха своя глас, липсваше диалог между партиите и избирателите, посочи тя. 

Още по темата

Нямаше предизборна кампания. За пръв път имахме предизборна програма, която се състоя в последната една седмица, каза Нушева. 

Целият разговор чуйте в следващото видео: