Instagram разреши 60-секундни видео клипове

В следващите месеци тази възможност ще е налична за всички потребители

30.03.2016 | 16:31 Редактор: Луиза Божинова
Facebook

Още по темата

Несигурността около предстоящите промени в алгоритъма на потока на Instagram е доста голяма. След потопа на потребителски жалби Instagram направи изявление и обеща, че това засега няма да се промени.

Но това е само първата част от кризисната комуникация. Втората част включва нова актуализация, която очевидно ще се хареса на всички, коментира AFP. Компанията заяви в корпоративния си блог, че въвежда две нови опции при публикуването на видео.  

От една страна, скоро ще е възможно да се качват по-дълги видео клипове - с продължителност до 60 секунди. Досега времетраенето им бе ограничено до 15 секунди. В следващите месеци тази възможност ще е налична за всички потребители.

Instagram обосновава тази стъпка с нарастващия интерес към видео съдържанието. "През последните шест месеца потребителите на Instagram са прекарали с 40% повече време в гледане на видео“, съобщава дъщерната на Facebook компания. 

Клиповете ще са не само по-дълги, но и по-креативни. Още от тази седмица потребителите на Apple ще получат с ъпдейта Instagram 7.19 възможността да качват видео, създадено от няколко клипа.

Т. нар. Multi-Clip-Videos, заедно с опцията за по-голяма дължина, са реакция на растящата популярност на Snapchat. Процъфтяващият стартъп печели популярност преди всичко сред тийнейджъри и по-млади хора и се счита за конкурент на Instagram.

Instagram беше създадена като приложение за споделяне на снимки през октомври 2010 г. и първоначално предлагаше услугата си единствено за iPhone. През 2012 г. обаче приложението заработи и под платформата Android, а седмица по-късно Facebook обяви, че ще я купи за 1 млрд. долара в брой и акции.

Повече технологични новини четете на Investor.bg