Стиснаха ли ръце Apple и Samsung?

Samsung ще произвеждат чипа A9 за новото устройство на Apple

12.12.2014 | 16:31 Редактор: Ирина Георгиева
Стиснаха ли ръце Apple и Samsung?

Samsung започна производството на новите чипове А9 на Apple, съобщават от Тrustedreviews. Те най-вероятно ще са за новото поколение iPhone 6S, пишат в корейското издание Electronic Times. През ноември бе съобщено, че Apple са избрали Samsung като основен производител на чиповете от A-серията.

В съобщението се посочва още, че производството на тези чипове ще бъде в завод на Samsung в Остин, Тексас. Самият чип ще бъде изграден с помощта на 14-нанометра FinFET технология, което го прави с 15% по-малък от сега действащия 20-нанометра. Това също така означава, че тези чипове ще използват с 35% по-малко енергия, въпреки че притежават 20% повече процесорна мощ. 

Изглежда, че е малко рано да се започва производството на този продукт. Следващият iPhone - най-вероятно iPhone 6S-няма да излезе преди края на 2015г. Този факт кара технологичния свят да си мисли, че чиповете, произведени от Samsung са за прототипен, а не за краен модел на Apple.

През ноември беше съобщено, че Samsung са избрани, за да направят и чиповете S1 за "умните" часовници на Apple за 2015г.

Като се има предвид "ожесточената битка" между двата технологични гиганта, малцина биха предположили, че Samsung ще изиграят толкова важна роля в производството на Apple устройства през 2015г.

/снимки: improgrammer.net/