Метрото от "Попа" до "Красно село" ще бъде готово до 2019 г.

Станциите в "Хаджи Димитър" и "Овча купел" ще останат за 2020 година
Публикувана: От:

След по-малко от месец България поема председателството на Съвета на Европейския съюз. По този повод се очаква около 20 000 еврочиновници да посетят София. Ще се качат ли те на метрото и ще могат ли след по-малко от 2 години перничани да стигат само за 20 минути до столицата?

Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще бъде готов до септември 2019 г.  Подземната железница ще свърже тогава отсечката от Попа до "Красно село". Станциите в "Хаджи Димитър" и "Овча купел" обаче ще останат за 2020 година.

Още по темата

 

Популярното столично кръстовище "Попа", 15 м. под земята - представяме ви метростанция номер 9, част от третия лъч на метрото.

Той е разделен на два етапа, които в момента се изграждат. Първият етап, в който влиза и метрото под "Попа" е от бул. "Владимир Вазов" през центъра до "Красно село". Вторият е този от "Красно село" през "Овча купел" до жп връзката София-Перник.

Метростанциите ще бъдат общо 12 с 12-километрово трасе. Изграждането на третия лъч на метрото трябва да приключи до есента на 2019 година. Тогава от Перник до центъра на София ще се стига за около 25 минути.

От понеделник до петък обаче "полетът на птичките" е интензивно насочен по източното направление на път Е79 към София.

На практика столичното метро няма да стига до Перник, но ще има удобна връзка с града. Преди това да се случи обаче предстои българското председателство на съвета на Европейския съюз. А въпросът е ще се качат ли европейските чиновници в столичното метро?

Очаква се мерките за сигурност да бъдат засилени. Към днешна дата 230 полицаи се грижат за безопасността там. По време на Европредседателството ще се преценява кога и къде да бъдат изпращани на пост допълнително униформени. 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Емил Димитров

    09 дек 2017 | 09:37

    От доста многото приказки така и не разбрах - мога ли през септември 2019 да се кача на метрото на спирка Красно село и да го ползвам. Българският журналист не се научи да казва фактите точно, ясно и по същество.