Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Георги Близнашки: Има влиятелни среди в Бълария, които искат да преминем към президентска република

Интервю на Ганиела Ангелова

14.07.2018 | 20:01 Редактор: Димитър Абрашев
Георги Близнашки: Има влиятелни среди в Бълария, които искат да преминем към президентска република

Георги Близнашки: Има влиятелни среди в Бълария, които искат да преминем към президентска република! Това е опасно за България, авторикратизма се усеща във въздуха! Много е трудна коалицията, която ни управлява. Има много разминаване там. Нашите управляващи се сещат за Конституцията, когато има криза. Радев е прав да критикува европредседателството. Добре подхванахме темата за Западните Балкани, но това са неща, които ще се решават в определено бъдеще . Изпуснахме големия дебат - за бъдещето на Европа! България, въпреки че беше председател, не успя да повдигне тази тема. Това е грешка.

БСП не се справя убедително на политическата сцена. В БСП, това желание за нови лица им изигра лоша шега. Там няма хора с тежест и авторитет. Няма как да има "Нова визия за България" без визионери. Там няма хора които да убедят обществото. Навремето БСП ме използва да напиша Конституцията, след това ме отстрани, защото станах неудобен. Но това, не е драма за мен, защото го очаквах, каза той.

За партията съм направил толкова много, понякога съжалявам за изгубеното време.

Лилов беше човек от апарата. За него важно беше да си спаси партията. А партията е инструмент, с който да решиш проблемите на държавата. С това започнаха разминаванията ни.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Taisho Mori
преди 5 години
Ох боже не мога да го гледам това интервю повече, спрях до половината. BGonAIR защо за толкова интересно предаване слагане най-отвратителният водещ който прекъсва госта си през всяка дума? Защо?? *** ли сте не ми е ясно? Ще спра да ви гледам цялата телевизия ако не махнете тая отвартетелна водеща, не виждате ли че прекъсва госта си през 5 секунди едно изречение не го оставя да си изкаже. *** ужаса. Сигнализирай за неуместен коментар