Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Тошко Йорданов: Предсрочните избори няма да бъдат честни

"Евтим Милошев не е министър на туризма, а някой с интерес в правенето на телевизионна реклама ", каза Йорданов

07.04.2024 | 13:52 Редактор: Йоана Великова

В предаването "Опорни хора" депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов говори по темите за състава на служебния кабинет, честността на изборите и отношенията на партията със служебния министър на туризма Евтим Милошев.

"Недоволни от служебния кабинет са "Продължаваме промяната-Демократична България", а това е кабинет, който те сами си събраха. Те, под диктовката на Христо Иванов, промениха Конституцията, ограничиха правата на президента, вкараха списък от хора, които могат да бъдат служебни министри, с гласовете на ПП-ДБ Димитър Главчев стана шеф на Сметната палата и накрая излизат и обясняват, че са недоволни", коментира Йорданов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той посочи, че ПП-ДБ се правят, че не помнят, когато са направили нещо неправилно, а проблемите, които допускат, са на държавно ниво. 

"В България не е имало честни избори от много време. Според мен бяха най-честни, когато ни се явявахме за втори път, след като махнахме правителството на ГЕРБ, при първия служебен кабинет на Румен Радев и вкарването на машините, защото на нас не ни е минавало през акъла, че може да се манипулира софтуерът. Всички останали са били много нечестни, защото върхът на нечестността беше с всичката информации около машините. Дали тези избори ще бъдат малко по-нечестни или малко по-честни - ще видим", заяви депутатът от ИТН.

Гостът каза още, че ИТН няма как да има доверие към когото и да е в този кабинет, защото нямат никакво участие в него, а имат само очаквания и известни съмнения. Отговорността я носят ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, смята Йорданов. 

"В момента, в който арестуваха шефката на митниците Петя Банкова, Асен Василев излезе и каза, че е било неправомерно, Николай Денков излезе да каже същото и даже хвърли бомба в пространството, че тя разследвала контрабандни канали, контролирани от ДАНС, за което, ако не е вярно, трябва да си отнесе всички последствия", заяви депутатът от ИТН по повод скандалите в Агенция "Митници".

От ИТН нямат общо с Евтим Милошев, увери Йорданов. По думите на Слави Трифонов и партията "Милошев разбира от туризъм, защото е турист". Според Тошко Йорданов, Евтим Милошев не е министър на туризма, а някой, който има интерес в правенето на телевизионна реклама на България като туристическа дестинация. 

"Предсрочните избори няма да са честни. Слави Трифонов е бил водач на листа, включително и на последните избори. Не смятам, че проблемът на държавата е дали Слави ще бъде водач на листа, партийно ще го преценим, рано е да се каже", каза още Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа