Ford спешно трябва да отстрани проблем с големи количества вредни емисии

Хора масово се оплакват от виене на сват и мигрина при пътуване с Ford Explorer
Публикувана: От:

Още по темата

 

Нов проблем ще трябва да решава спешно американският производител Ford, след като в компанията постъпиха над 3000 жалби от частни лица и 50 от юридически. Всички те се оплакват от гадене, виене на свят и дори от мигрена по време на пътуванията с Ford Explorer.

Проблемът е във вредните емисии, които проникват в салона на автомобила, при това в големи количества, пише automedia.bg.

Оплакват се дори полицейски служители, които патрулират по улиците с този модел. Например, в Остин (щата Тексас) от автопарка на полицията вече са спрени 400 машини Ford Explorer, а срещу компанията-производител е заведено дело в съда.

Според официалния представител на Ford - Майк Левин, всички коли да ремонтирани, а проблемът при полицейските всъдеходи е в тяхното допълнително оборудване. Засегнати са автомобили, произведени от 2000 до 2018 г., като това не е първият път, в който техните собственици се оплакват.

"Изследванията ни показват, че колите са безопасни и нивата на вредните емисии не превишават тези, с които хората се сблъскват ежедневно", коментира Левин.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )