Объркаха победителката на конкурса Мис Вселена

26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вурцбах стана "Мис Вселена" 2015г.

21.12.2015 | 14:43 Редактор: Ирина Георгиева
Объркаха победителката на конкурса Мис Вселена

Още по темата

Водещият на "Мис Вселена" Стив Харви се извини след като обърка и назова грешната жена за победителка в конкурса, оставяйки Мис Колумбия с празни ръце, пише BBC.

На главата на Мис Колумбия вече беше поставена короната, след като Харви започна да се извинява за грешката си. Той заяви, че грешно е разчел картата с победителите, обяви представителката на Колумбия Ариадна Гутиерес Аревало за подгласничка и така "Мис Вселена" стана 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вурцбах.

 

Победителката Вурцбах заяви пред репортери, че желае всичко най-добро на Гутиерес.

"Всичко си има причина, така че аз съм щастлива как се представих." - коментира от своя страна Гутиерес.

Гутиерес бе обявена за първа подгласничка, последвана от представителката на САЩ Оливия Джордан.

Водещият Стив Харви пое отговорността за грешката си като заяви, че не е разчел печелившата карта правилно. 

"Искам да се извиня от все сърце на Мис Колумбия и Мис Филипини за огромната ми грешка. Чувствам се ужасно." - написа Харви в Twitter.

"Мис Информация"

Шок и недоверие избухна в онлайн пространството след инцидента. След нощта на конкурса много потребители изразиха недоверие към избора в социалната мрежа "Twitter". Те използваха тага #MissUniverse2015. 

Потребителите във Facebook споделиха становището си в постове в официалната страница на конкурса. Тя бе споделена повече от 62 000 пъти, а над 17 000 зрители от цял свят коментираха случката.

"Това беше един от най-досадните конкурси "Мис Вселена" до момента. Трябваше да спечели Мис Колумбия." - коментира един от потребителите във Facebook.

"Нашата Мис Филипини не получи блестящия си момент. Все едно тя и нашата страна бяха ограбени по време на печеливш момент. Срам!" - коментира потребител от Филипините.