Ди Каприо ще снима филм за Volkswagen

Холивудските студиа проявяват огромен интерес към бизнес скандалите

13.10.2015 | 07:36
Ди Каприо ще снима филм за Volkswagen

Компанията на Леонардо Ди Каприо Appian Way и Paramount Pictures ще снимат филм за дизелгейт – скандала с манипулираните тестови резултати, в които бе замесена Volkswagen AG, съобщи Bloomberg.

Paramount, част от Viacom Inc придови киноправата върху книгата за скандала на Джак Юинг.

Variety съобщи за участието на компанията на Ди Каприо в понеделник. Още не е решено кой ще режисира филми и кои актьори ще бъдат наети.

Холивудските студиа проявяват огромен интерес към бизнес скандалите. През 2016 Lions Gate Entertainment Corp ще пусне по кината Deepwater Horizon, филм BP Plc и неговата петролна платформа в Мексиканския залив, която предизвика петролен разлив през 2010. Във филма ще участва Марк Уоблърг. Paramount планира да пусне The Big Short, филм по книгата на Майкъл Люис за срива на имотния пазар в САЩ.

Причината за скандала около Volkswagen стана проблемен софтуер, позволяващ да се манипулират данните за вредните емисии на дизеловите двигатели. Американската агенция за околна среда откри несъответствието и САЩ задължиха VW да изтеглят от пазара в САЩ около половин милион автомобили. Volkswagen бе принуден частично да пре продажбите на  редица дизелови модели в САЩ. Германският автопроизводител е заплашен от 18 млрд долара глоба.