9 неща, които не могат да се купят с пари

Наистина ли любовта и щастието не се купуват с пари, както пеят Бийтълс

20.09.2014 | 14:00 Редактор: Ирина Георгиева
9 неща, които не могат да се купят с пари

Любовта не се купува с пари, пеят Бийтълс. Това важи и за класата и стила, ако попитате риалити телевизията Real Housewives.

Парите не могат да купят и щастие, въпреки че според психологически изследвания може да се вложи определена сума пари за нещата, които ни правят радостни, пишат от Business Insider.

Много може да се спори по темата какво може или не може да се купи с пари.

Когато потребител поставя темата "Какво не могат  да купят парите?" в сайта за въпроси и отговори Quora получава интересни мнения.

Ето част от тях:

1. Самочувствие

Потребителят на Quora Клаудия Алтучер разказва как си е купила имот, след като е гледала телевизионно шоу, в което главният герой си купува къща и скоро след това получава предложение за брак.

"Мислех си, че и аз мога да си "купя" предложение за брак," пише Клаудия и допълва: "Мислех си, че като имам жилище, самочувствието ми ще се повиши. Вместо това банкрутирах."

2. Повече време

Парите могат да ви помогнат да прекарате времето си, както искате.- "Никой обаче не знае колко точно време му е отредено на Земята, така че в този смисъл парите не могат да купят повече време за живот," споделят Кристъл Ханигън. 

3. Умения

"Дори и да взимате уроци при най-добрите учители и инструктори, само усилията, потта и волята могат да изградят умения. Парите могат да ви дадат свободата и времето, за да практикувате различни неща, могат да ви осигурят и най-добрата екипировка и тренировка. Те отварят врати, но дали ще минете през тях, зависи от вас," пише Джош Вогъл.

4. Истинското уважение на хората

"Можете да си мислите, че хората ви уважават, но те уважават и силата на парите. Уважението се печели чрез действията," смята Кристъл Ханигън.

5. Баланс между работата и личния живот

"Можете да спечелите милиони и милиарди, но тези пари не могат да създадат баланс между работата и личния живот. Сами трябва да се справяте," пише Арти Агарвал. 

6. Добра репутация

"Разбира се, винаги можете да си наемете PR, който да изгради перфектния имидж. Не забравяйте обаче, че "човек от миналото си не може да избяга" и в крайна сметка репутацията му винаги го достига. Тогава ще се наложи да справяте като всички останали хора," отбелязва Кристъл Ханигън.

7. Невинност

"Най-добрите неща в живота не са свързани с пари. Тъжното е, че веднъж изгубена, невинността, не може да бъде върната, без значение колко пари имаме," споделя Алок Пандей.

8. Здраве

"Здраве за болно тяло. Всички пари на света не могат да купят здравето," подчертава Ане Ви-Захра.

9. "Достатъчно"

Един от потребителите на Quora разказва история на Джоузеф Хелър, автор на прочутия роман "Параграф 22". На събиране пълно с млади мъже, приятел на Хелър отбелязва, че те не са постигнали и малка част от неговия успех. Тогава Хелър погледнал към млад, 25 годишен мъж и отбелязал. че той има нещо повече от него. Тогава приятелят му попитал саркастично какво може да е това и Хелър отговорил с една дума: "Достатъчно".


1
14 rate up comment rate down comment 0
reneta.kirova
преди 8 години
Нещата, които не се купуват с пари са най-ценният капитал на личността! Сигнализирай за неуместен коментар