България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Снежана Стойчева: Забелязва се раздвижване на имотния пазар

Имотният пазар е стабилен и такъв се очаква да остане и през 2015г.

12.12.2014 | 10:58 Редактор: Ирина Георгиева
Снежана Стойчева: Забелязва се раздвижване на имотния пазар

Имотният пазар е стабилен и такъв се очаква да остане и през 2015г. Това прогнозира Снежана Стойчева, мениджър на сайта Imoti.net в Сутрешния блок на България Он Ер. По нейни думи забелязва се раздвижване на имотния пазар.

"Няма как да се направи цялостно обобщение за 2014г., защото данните за четвъртото тримесечие ще са готови през януари 2015г. Това, което забелязваме е, че има повече публикувани обяви при нас. Възстановяват своята активност агенции, които са позаспали последните няколко годин. Изваждаме ги от архива на нашата база и им даваме възможност да работят." - отбеляза Стойчева.

Обикновено периода 15 декември - 15 януари е доста неактивен за агенциите за недвижими имоти. Това, което тази година обаче се забелязва е, че агенциите са активни - публикуват обяви, плащат за реклама - може би очакват парите от КТБ.

"В този период никой не гледа обяви за наеми, освен ако жена му не го е изгонила по празниците." - пошегува се Стойчева. 

При раздвижване на имотния пазар всичко се предлага, отбеляза Стойчева. Очаква се през 2015г. да се търсят повече офис площи - индустриални, офис, бизнес.

Чуйте още: