Борисов: Близо 50 млн. лв. са отпуснати за пречиствателната станция на Златни пясъци

Всички европейски фондове към днешна дата работят, заяви премиерът във Варна

19.06.2015 | 15:15 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: Близо 50 млн. лв. са отпуснати за пречиствателната станция на Златни пясъци

Близо 50 млн. лв. са отпуснати за пречиствателната станция на Златни пясъци, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов във Варна.

Всички европейски фондове към днешна дата работят, заяви министър-председателят по време на официалната церемония по откриването на модернизираната пречиствателна станция във Варна, която се намира в промишлената зона край село Тополи, предава Агенция Фокус.

„Благодарение на европейските програми Варна вече има модернизирана пречиствателна станция за отпадъчни води”, заяви премиерът, цитиран от Радио Фокус-Варна.

Преди това всички отпадъчни води от региона са отивали в Черно море, което е факт и за други региони.

„Ние сме открили към 50 пречиствателни станции. Пуснахме програмата, нови 3 500 млрд. лева за екологията на България. Преди няколко години обещах на Варна – тези проблеми ще бъдат решени завинаги. Към днешна дата, с този проект, Варна вече няма проблем и хората спокойно могат да ходят на варненския плаж”, каза още Бойко Борисов и допълни, че в следващите година и половина ще бъде завършена и пречиствателната станция на Златни пясъци. „Това, което сме поели като ангажимент към Варна, е изпълнено. В рамките на година и половина ще приключим по най-съвременните европейски правила и пречиствателната станция в Златни пясъци. Това са огромни пари, които Европейската комисия дава на България”, посочи премиерът.

„Година и половина правителството на ДПС, БСП, и Атака блокираха абсолютно всичко за България, сега абсолютно всичко работи. Виждате булевардите на Варна, залата, пречиствателните станции - всичко, което сме поели като ангажимент. Няма по-голяма помощ за туризма, за бизнеса, за здравето на децата и хората, които влизат в морето”, коментира още Борисов.