Столичната агенция за инвестиции ще помага на малкия и среден бизнес

София успява да запази лидерско място в страната по направени инвестиции, въпреки последиците от финансовата криза, коментира Фандъкова

19.05.2015 | 13:20 Редактор: Мариета Иванова
Столичната агенция за инвестиции ще помага на малкия и среден бизнес

Създаването на общинска агенция за инвестиции, която предстои да бъде създадена, ще е в помощ на администрацията на малкия и среден бизнес. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на форум за малкия и средния бизнес, предаде БТА.

Столичната община и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и на средните предприятия предстои да открият съвместен фронтофис на Общинската агенция за инвестиции, който ще се намира в подлеза на СУ "Климент Охридски".

По думите на Фандъкова през последните години въпреки тежката финансова криза София остана номер едно в инвестициите в страната.

„Резултатите се виждат - успяхме да привлечем около 1,5 млрд.лв. инвестиции в сферата на инфраструктурата, екологията и образованието”, отбеляза кметът. Тя каза, че по големите проекти работят предимно големи компании, но там освен изпълнителите, са заети и подизпълнители и доставчици. По този начин в годините на криза успяхме да осигурим не само развитие на града и на бизнеса в тежка икономическа ситуация, но и работни места за хората, посочи столичният кмет.

Директорът на Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия Мариета Захариева определи подчерта, че необходима коренна реорганизация на работата на Агенцията с цел улесняване на достъпа за бизнеса. По нейни думи това ще е сред ключовите приоритети на Агенцията.