Uber: И в България, както на други места, срещаме съпротива

Целта е да предоставяме по-качествена транспортна услуга, коментира пред Investor.bg директорът на компанията за ЦИЕ Патрик Щуденер

13.03.2015 | 15:26 Редактор: Мариета Иванова
Uber: И в България, както на други места, срещаме съпротива

От технологичната компания за споделен превоз Uber споделят, че работят добре с българските власти, но подобно на други места по света, където компанията оперира, има съпротива срещу предоставяната услуга. Това е заявил в интервю за Investor.bg генералният директор на Uber за Централна и Източна Европа Патрик Щуденер. Според него е въпрос на време тези различия да бъдат изгладени.

Припомняме, че преди два дни от браншовия съюз на таксиметровите шофьори отправиха предупреждение, че ще блокират столицата в протест срещу дейността на Uber в България.

Пред Investor.bg Щуденер подчертава, че целта на компанията е предоставянето на качествени транспортни услуги по света.

"Ние вярваме в свободната конкуренция между участниците на пазара". По думите му целта на компанията е да предлага все по-качествен транспорт на пътниците във все по-урбанизиращите се и увеличаващи населението си градове.

Припомняме, че Uber вече навлезе и в България от средата на декември 2014, като засега технологичната компания ще предлага само нискотарифната UberX услуга.

Още по темата четете на Investor.bg.