Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Христо Ласков: Таксиметровите компании у нас да предложат по-добра услуга от Uber

Таксиметровите шофьори у нас ще излязат на протест, ако Uber не бъде забранен у нас

11.03.2015 | 22:45 Редактор: Ирина Георгиева

Таксиметровите шофьори у нас не трябва да се "борят" срещу мобилното приложение за повикване на таксита Uber, а трябва да предложат по-добра услуга от него, за да си "върнат клиентите". Това становище защити IT специалистът Христо Ласков в Денят Он Ер. 

Едно от предимствата на Uber е начинът на заплащане, подчерта Ласков. По думите му често се случва шофьорите на таксита да нямат дребни да върнат, докато заплащането при Uber става чрез кредитна или дебитна карта на клиента. Друго предимство на мобилното приложение е, че самите таксиметрови шофьори могат да бъдат викани на база рейтинг, допълни Ласков.

"Правилният отговор не е да спрем технологичният процес с назадничево мислене, а по-скоро подобряване на услугата с цел връщането на клиентите. Защото в крайна сметка клиентът, колкото и да е влюбен в технологиите, ако му се предложи по-добра услуга не само ценово, а и качествено със сигурност ще избере по-добрата услуга пред това да спести 10 стотинки." - подчерта Ласков.

Междувременно стана ясно, че таксиметровите шофьори у нас ще излязат на протест, ако Uber не бъде забранено на територията на страната. Според тях Uber извършва нерегламентирана таксиметрова дейност и нелоялна конкуренция.

Чуйте коментара на Христо Ласков за таксиметровите услуги у нас и мобилното приложение Uber в следващия видео материал: