Откъде черпят сили ощетените от съдбата?

Вижте в предаването какви са тенденциите за 2016г.

23.02.2016 | 14:19 Редактор: Ирина Георгиева
Откъде черпят сили ощетените от съдбата?

От Мартина Ганчева

Полет без криле

Откъде черпят сили ощетените от съдбата? И как невидимите станаха шампиони? Водещата на предаването Днес Мартина Ганчева разговаря с параолимпийците Михаил Христов и Денислав Коджабашев, както и със специалния кореспондент на вестник "Стандарт" Иван Филчев, който неотлъчно ги подкрепя. 

Много са достойните за уважение истории на хора, преминали през тежки инциденти, които продължават смело напред и стават национални и световни гордости. 

Екипът на предаването Днес разказва личните истории на две жени, които са се противопоставили на своите недъзи и на социалните нагласи. И са успели. 

Тенденции 2016

Нокти

Цветовете, които избираме за ноктите си, всъщност казват много за нас. Дамите които залагат на кораловото, много обичат лятото. В тази категория е и Гергана Бангеева, която въведе зрителите в психологията на маникюра и разказа какво ще е модерно този сезон.

"Типично морскицветове, вдъхновени от сирени. Студени, но пастелени, искрящи тонове. Ще има игра в дължините. Особено актуален ще е стъкления маникюр", обясни Бангеева, която се занимава с маникюр над 20 години и е първата българка, участвала като съдия в международен конкурс по ноктопластика в Лондон.

Коса

"Модата е бронята, която ни предпазва от сивотата на всекидневието", убеден е известния американски фотограф Бил Кънингам. За тенденциите в косите разказа Диана Константинова, фризьор и колорист.

"Искрящи дължини с тъмни корени и бледи цветове с розов нюанс. Дългата коса се връща на мода. Особено актуален ще бъде така наречения балиаж – когато слънчевите лъчи се слагат в косата. Светлината придава обем", обясни Диана Константинова. Тя допълни, че и тази година ще има диадеми, камъни, цветя, най-вече орхидеи. Популярни остават и бохо вълните. 

Грим

"Красотата е щастие за всяка жена. Красотата идва отвътре. Затова се стремим към по-естествената визия, към натуралното. Очната линия остава на мода, както и опушения грим", информира гримьорът Ивета Петличка. На мода идва електриковия грим, актуални са и вамп устните. 

Дрехи

"Бялото и черното са най-трудните цветове, те никога не излизат обаче от мода. През този сезон особено актуално е съчетанието на топло и студено, на злато и сребро, на елегантно и неглиже", коментира дизайнерът Соня Атанасова.

А колежката й Силвана Данаилова допълни - "Има камъни, блясък, пайети, мъниста. Цветовете при булчинските и балните рокли са праскова и пепел от рози. Особено модерни са ръкавите, по които пълзи дантела. Както и пера в косите"

Кажи "Обичам те" с камък

По телефон Боряна Николова обясни каква е разликата между естествени камъни, синтетични камъни и имитационни камъни и какви са легендите, свързани с тях. "Мъжете могат да кажат "Обичам те" с гранат. Специален за жените е и лунния камък", допълни Николова.

Нещо повече от крикет

"Не питай, прави добро". Това гласи една стара пакистанска поговорка, която макар далеч от родината си Саиф Рехман не само не е забравил, но я е превърнал във философия на живота си. Пакистанецът, който от 22 години живее у нас, не пести сили и време да прави добрини. Той помага на деца с различни увреждания и въвежда у нас иновативен и резултатен метод за рехабилитация на малчугани със специфични потребности - адаптиран вариант на крикета върху тенис маса.

"Само във Великобритания и България има крикет на маса", подчерта Саиф. Днес срещна зрителите и с децата, които Саиф обучава с помощта на Александър – доброволец от Националната Спортна Академия. 

Знаете ли, че във Великобритания има един спорт, който е точно толкова популярен, колкото и футболът? Става дума за крикета или както го наричат – таткото на американския бейзбол. Кога и как се е зародил този спорт и какво означава думата крикет, разказва Боби Петров.

Крикетът набира все по-голяма популярност. Манията по спорта не подминава и най-известните личности. Кои са най-големите фенове на тази стара игра? 

"С боб и леща срещу глобалното затопляне"

"С боб и леща срещу глобалното затопляне". Може и да ви звучи странно, но от Сдружение "За Земята" провеждат курс за готвене с това мото. Какво ги е провокирало, разказа един от организаторите на курса Десислава Стоянова.