Директно

Екпертни коментари и мнения на гражданите.

Facebook: DirektnoONAIR

direktno@bulgariaonair.bg

Водещ: Димитър Абрашев

Начало: 17:50, понеделник - петък, на живо

За котките и хората

Нуждаят ли се първите хора в държавата от имиджмейкъри?
Публикувана:

Когато става дума за публични личности, акцентирането върху детайли от личния живот е проява на лош вкус, в случаите, които касаят обществения им имидж. Това посочи в студиото на Директно експертът по комуникации и преподавател по етикет Ана Динкова. Тя припомни, че първото впечатление, което правим и оставяме в даден човек, отнема между 5 и 7 секунди.

Първите дами и половинките на политиците трябва да присъстват до тях изключително дискретно и обрано като поведение, маниер и по отношение на външния си вид, както и да не бъркат присъствието си в рамките на определено събитие с това на звездите от червения килим, допълни експертът.

Във втората част на предаването журналистът Патриция Кирилова обясни, че поведението на първите дами често пъти е свързано с домашното възпитание, което са получили, както и първите седем години. Според нея много от политиците у нас не желаят да се вслушат в съветите на имиджмейкърите и затова често пъти стават жертва на предотвратими гафове.

Ориентират се как да се държат и какви обноски и стил да имат в края на мандата си, когато обикновено е твърде късно, каза още тя. 

 

 

Коментари ( 0 )