Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Президентът на КТ "Подкрепа": Няма нищо по-несправедливо от косвения данък

Димитър Манолов коментира решението за намаляване на субсидиите и свалянето ДДС-то на стоките

17.06.2019 | 20:20 Редактор: Зорница Костадинова
Президентът на КТ

След предложението на премиера и ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на един лев, ДПС излезе с още по-радикална инициатива - 0 лева партийна субсидия и американски модел на финансиране. Депутатите решиха партиите и коалициите трябва да върнат полученото в повече държавно финансиране до края на 2020 година.

"Много се забавлявам с такъв тип предложения. Това, което сега те говорят, ние го говорихме преди 3 години. Тогава те отказаха нашето предложение за намаляване на данъците. Поне започна да се говори за тези неща", посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Според него, ако твърдим, че има пазарна икономика при намаляване цените на стоките, те трябва да паднат и за крайния потребител. По думите му тази идея за намаляване на ДДС-то на хранителни прудукти, лекарства и книги, е смислена.

"Най-лесният начин една идея да бъде задълго погребана, е да дойде от опозицията, колкото и да е добра", смята президентът на КТ "Подкрепа".

Той е на мнение, че начин за администриране на този данък може да бъде намерен, защото вече е намерен и всички други оправдания за технически проблеми не са верни.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" допълни, че ДДС-то въобще трябва да изчезне като данък. Според него няма нищо по-несправедливо от косвения данък.

"В момента издръжката на държавата през данъци е от най-бедните хора", отбеляза Манолов. И допълни, че в България данъчноосигурителното облагане е агресивно.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК