Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Христов: Възможно е да бъдем с ГЕРБ и на местните избори

Не искахме БСП да се връща на власт и не го допуснахме, заяви той

03.06.2019 | 20:20 Редактор: Василена Василева
Румен Христов: Възможно е да бъдем с ГЕРБ и на местните избори

"На повечето места на местните избори е възможно да бъдем заедно с ГЕРБ. Не сме стигнали все още до задълбочени разговори и уточняване на детайли. Просто подобна опция е твърде вероятна, тъй като по време на кампанията, която проведохме, много от нашите структури работеха добре с тези на управляващите по места. Стиковката и резултатите бяха добри". Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на СДС Румен Христов.

Той уточни, че съюзът с ГЕРБ е бил за евроизборите. А най-важното е, че са успели да победят БСП.

"Левицата се опита да превърне тези избори във вот на недоверие към правителството. Не искахме БСП да се връща на власт. И не го допуснахме. От СДС сме изключително доволни от резултатите. Десницата отново успя да запази своето преобладаващо мнозинство в ЕП", допълни още Христов.

В Европейския парламент ще има седем представители на десницата - шестима от ГЕРБ и СДС и един от "Демократична България".

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на СДС обясни ниската избирателна активност на евровота с факта, че те не представляват особен интерес за обществото.

"Кампанията беше много трудна. Изпълнена с множество компромати, симулации и манипулации. И нито една дума от страна на основния ни опонент БСП за това каква Европа искаме да видим и в каква Европа искаме да живеем през следващите пет години", отбеляза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК