България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Йорданов: Бях убеден, че коалицията ГЕРБ-СДС ще постигне успех

"Апартаментгейт" бил медиен продукт, оказал влияние върху резултатите от евровота

03.06.2019 | 09:10 Редактор: Юлия Христова
Александър Йорданов: Бях убеден, че коалицията ГЕРБ-СДС ще постигне успех

СДС се коалира с ГЕРБ за европейските избори и изпраща своя представител в Брюксел - шестия в листата Александър Йорданов

"Бях убеден, че коалицията ГЕРБ-СДС ще постигне успех, беше логична от европейска гледна точка коалиция", каза в "България сутрин" Йорданов.

Според него в Европа за пореден път се задава коалиционно управление, а ЕНП е политическото семейство, което най-добре може да управлява в следващите години. 

"От кампанията останах много впечатлен от Цветан Цветанов, преди това не съм имал възможност да контактувам с него. Той е организатор, който добре познава кадрите по места, знаеше ги по имена, усещаше се доброто отношение към него", посочи новоизбраният евродепутат пред Гергана Венкова.

Йорданов беше категоричен, че "Апартаментгейт" е медиен продукт, който несъмнено е оказал влияения върху резултатите от евровота, но въпреки атаките от медиите, успехът бил факт.

"Половината кампания мина не върху европейската тематика. БСП практически загуби сериозно тези избори и проблемите са в нейното поле", подчерта събеседникът на Bulgaria ON AIR.

Резултатът на "Демократична България" бил неочаквано малък за големите претенции на тази партия. Те хвърлили много усилия и говорене, но накрая получили само един евродепутат, смята Йорданов. 

"Радвам се за избора на Радан Кънев с когото ще работим в ЕП", посочи още новият евродепутат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК