Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

СДС стяга редиците за евроизборите, обсъжда се коалиция с "Демократична България"

В "Денят ON AIR" гостува лидерът на партията Румен Христов

01.02.2019 | 20:41 Редактор: Велислав Филипов
СДС стяга редиците за евроизборите, обсъжда се коалиция с

Стягаме редиците вдясно за евроизборите. Засега говорим само с "Демократична България", но оставаме отворени за предложения. Ще се срещнем и с г-н Каракачанов.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на СДС Румен Христов. Той е категоричен, че десните партии трябва да се мобилизират, за да не разочароват за пореден път десния избирател.

"Хората няма да ни простят, ако за пореден път десните партии не се съберат. Не трябва да ги разочароваме. Искаме тези, които ще бъдат със СДС, да имат европейски възгледи. Дори говорим и за федерализация на Европа, проевропейските партии са основно десни. Нормално е да разговаряме с "Демократична България". Разбиранията ни още не са официални, но разговорите вървят добре", обясни Христов.

Той допълни, че СДС не търси коалиция само, за да прескочи заветните 6%.

"Търсим коалиция, която преследва проевропейски цели и ценности. Ако постигнем договореност с "Демократична България", може да се говори за един по-дългосрочен проект. Засега обаче на дневен ред са евроизборите, след тях ще видим какво ще се случи", сигурен е политическият лидер.

Румен Христов коментира още, че СДС има амбиция за влизане в следващия парламент. Той е на мнение, че на фона на всички скандали предсрочни избори ще има, въпросът е кога.

"Вратите на СДС са отворени - знаковите фигури са добре дошли. По-сложно е положението със сдруженията, които те оглавяват. Ние показахме преди 5 години, че можем да мобилизираме електората. На предходните избори за ЕП постигнахме 145 хил. гласа. Надяваме се и сега да ги достигнем", завърши лидерът.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.