Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Арестите в "Столипиново" - спецакция на полицията или превишаване на права

Как да се справим с гетата, коментира Карлос Контрера от ВМРО

01.02.2019 | 21:01 Редактор: Ивайло Николов
Арестите в

През седмицата в най-голямата ромска махала на Пловдив - "Столипиново" беше проведена специализирана полицейска акция на Криминална полиция по линия наркотици. Арестувани бяха четирима души, иззет беше близо 1 кг наркотик. Единият от задържаните е наркодилър от Кричим, а другите трима са негови приближени. Акцията обаче не се размина без напрежение. В махалата се събраха над 300 души пред заведение, където е извършено претърсването. При арестите жители на "Столипиново" се опитали да възпрепятстват действията на полицията, а самите роми обвиниха полицията в упражнено насилие.

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера заяви в студиото на "Денят ON AIR", че жителите на "Столипиново" определено си измислят като казват, че са били бити от полицаи по време на акцията, защото по думите му, ако униформените наистина са били направили това, самите жители са щели да изглеждат по друг начин.

Контрера нарече това "митове", защото никъде по медиите не са били показани бити хора.

"Става въпрос за работа на МВР срещу криминалния контингент, а не за потушаване на кръчмарска свада", настоя Контрера.

По думите му при положение, че става въпрос за специализирана акция е нормално да се приложи сила и то при положение, че ромите са се опитали да предпазят "наркодилъри", при положение, че има съпротива.

"Един тръгва, тарторът, и другите по него без да се замислят. Нека се замислят - наркодилърите ли ще защитават", обясни още общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Карлос Контрера коментира и темата за ромската интеграция като отново посочи, че това зависи от самите хора, а според него с гетата трябва да се справя държавата, защото много малки общини няма как да отделят целият нужен ресурс за премахване на незаконните постройки.

Контрера обаче беше категоричен, че много политици не искат това да стане, защото от криминалната дейност в махалите се обогатяват страшно много хора.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК