Нощна акция в "Столипиново": Четирима арестувани и 1 кг иззета дрога

Жителите на махалата опитали да възпрепятстват действията на полицията

31.01.2019 | 07:07 Редактор: Тодор Петров
Нощна акция в

Напрежение в най-голямата ромска махала на Пловдив - "Столипиново". Снощи там беше проведена специализирана полицейска акция на Криминална полиция по линия наркотици. 

Арестувани са четирима души, иззет е близо 1 кг наркотично вещество. Единият от задържаните е наркодилър от Кричим, а другите трима са негови приближени. 

В махалата се събраха над 300 души пред заведение, където е извършено претърсването. При ареста на наркодилър жители на "Столипиново" се опитали да възпрепятстват действията на полицията. 

Хората в "Столипиново" разказват, че полицията е влязла в заведението, като е изпочупила всичко наред. Твърдят, че има и бити граждани.

От Областната дирекция на МВР потвърдиха, че действията на полицаите са по линия на операция за задържане на местни наркодилъри. Стотици роми излязоха по улиците на махалата със скандирания "Мафия". По думите на ромите полицаите са накарали всички в заведението да легнат на земята и са ги наричали "мръсни цигани". Полицаите са категорични, че не е имало прекомерно упражняване на сила.

"Защо казват, че наркотици имало? Тук изобщо нищо не се продава. Всички в квартала познават какво семейство сме ние. Тук никой не хванаха и никого не търсиха. След половин час хванаха някого. Помислих, че детето ми е вътре, майка ми е с инсулт, отидох да я нахраня за 5 минути. Направо расизъм правят вече", сподели една от протестиращите жени от махалата пред Bulgaria ON AIR.

Около 23 часa акцията приключи и ситуацията в квартала се успокои. Пред Районното управление в Асеновград пък се бяха събрали близки на задържан мъж, но не е имало напрежение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК