Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

За първи път партиите се обединиха срещу "Пакета Макрон", изтъкна бивш министър

Западна Европа забърка огромен политически и юридически хаос, заяви Ангел Джамбазки
Публикувана: От:

Транспортната комисия отхвърли предложенията на българските превозвачи за промени в пакета "Мобилност". Шофьорите протестираха под прозорците на европарламента в Брюксел. Стотици български и румънски превозвачи, облечени в жълти жилетки, се обявиха срещу промените, предложени от френския президент Еманюел Макрон

Още по темата

 

"Смятам, че можем да бъдем оптимисти. Две трети от докладите отпаднаха. Третата част засега няма как да се случи. Трябва да се продължи комуникацията с останалите държави. Протестът щеше да е абсолютна победа, ако целият „Пакет Макрон“ беше отпаднал. Чака ни още работа. Трябва да се достигне до такива текстове, които да са приложими за всички държави", отбеляза бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев. 

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че държавата ни активно се противопостави на проекта. 

"Всички политически сили се обединиха за първи път. Ако не се бяхме обединили – нямаше да успеем. Не виждам как всички страни в ЕС ще тръгнем с една скорост. Мисленето на хората е на различно ниво. Няма как всичко да е равно и по братски. Това са утопични идеи. Нормално е Европа да не се развива еднакво навсякъде", посочи още Кръстев.

Темата коментира и евродепутатът Ангел Джамбазки, които се включи в ефира на Bulgaria ON AIR директно от Брюксел.

"Получи се огромен хаос. Колегите ни от Западна Европа са безочливи и нагли. Вместо превозвачите от Източна Европа да могат да работят свободно, колегите ни забъркаха каша, от която не могат да излязат. Това е юридически и политически прецедент. Поздравявам българите за единността им. Този проект не може да събере подкрепа в европарламента. Видяхме надпартийност в европарламента", категоричен бе той.

Коментари ( 0 )