Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Терористи в Европа - сами ги допускаме, отсече Контрера

Липсва политическа воля, за да бъдат взети мерки, каза общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR

13.12.2018 | 21:02 Редактор: Василена Василева
Терористи в Европа - сами ги допускаме, отсече Контрера

След терора в Страсбург - издирването на нападателя продължава. Жертвите на стрелбата са три, сред които 60-годишен мъж от Страсбург, както и 45-годишен турист от Тайланд. Ранените са 14 души, много от които са в тежко състояние.

"Тези хора идват в Европа, защото ги допускаме. Не може да настъпваш 100 пъти една и съща мотика и да не се поучиш от законите на физиката! Заявки, декларации и накрая какво от това?", коментира в студиото на "Денят ON AIR" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

В цяла Франция се провежда мащабна полицейска операция по издирването на предполагаемия извършител - 29-годишният Шериф Шекат, разследван за радикален ислям. 

А в страната е въведена най-високата степен на опасност от нова терористична атака.

"Непрестанно чуваме какви мерки трябва да бъдат взети. Липсата на политическа воля е причината, поради която обаче те не се изпълняват. Всеки, който се обяви за въвеждането на по-радикални мерки бива наричан ислямофоб, расист, нацист и т.н.", допълни още Контрера.

Пред Bulgaria ON AIR той отсече, че не е никак сериозно Европейският парламент, докато скърби за жертвите след атаката, да се занимава и с темата за расизма.

Вижте видеото с целия разговор!