Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Ако хората искат по-бедни депутати, да си избират такива

С предложението за по-ниски заплати на народните избраници БСП си правят черен ПР, смята Маноил Манев

19.04.2018 | 20:41 Редактор: Велислав Филипов
Глас от ГЕРБ: Ако хората искат по-бедни депутати, да си избират такива

Звучи страхотно - най-гадните и най-мразените в държавата са депутатите и сега ще им се намалят заплатите. БСП внасят това предложение, но 85% от социалистите днес се кръстят и се молят това предложение да не мине.

Така народният представител от ГЕРБ Еманоил Манев коментира в студиото на "Денят ON AIR" внесеното в НС предложение на БСП да се намалят депутатските заплати с 564 лева. Заедно с това социалистите предлагат и намаляване на ваканциите на народните избраници.

Според Манев с това предложение БСП си правят "черен ПР".

"Това, че другите ще останат без заплати, това, че ще се наруши балансът в сектора - няма значение за БСП. За тях е важно да си направят черния ПР. Ако хората искат бедни депутати - да избират такива", категоричен е социалистът.

Народният представител коментира и свиканият КСНС. Той твърди, че в момента на България е нужно дебатиране в разбирателство.

"Трябва да се полагат всякакви грижи и мерки, за да поддържаме националната ни сигурност и трябва да знаем какво се случва във всеки един момент. Не бива да преиграваме - не може да говорим за заплашена България. Службите работят много добре", уточни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

По думите му за модернизацията на армията трябва да бъдат направени много неща, а основният проблем е да бъдат достигнати прословутите 2% от БВП.

"Не трябва проблемите на сектор "Сигурност" да се решават на парче. Най-вероятно на КСНС е коментиран и този въпрос. Дърпането на чергата към самолети или бронирани машини не трябва да се случва", допълни още депутатът от ГЕРБ.