Заради хората с увреждания: БСП поиска оставката на зам.-шефа на НС

Не били допуснати на среща със социалистите от охраната на парламента, обясниха управляващите

19.04.2018 | 13:16 Редактор: Тодор Петров
Заради хората с увреждания: БСП поиска оставката на зам.-шефа на НС

Призиви за оставка и извинения в парламента, след като вчера в сградата не бяха допуснати хора с увреждания. БСП призова зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов да подаде оставка.

Искането на социалистите е заради отказа на парламента да допусне в сградата майки на деца с увреждания на среща с БСП.

В момента Емил Христов ръководи парламента, тъй като председателят Цвета Караянчева е на конференция в Съединените щати. Отговорът на управляващите е, че решението било взето от охраната на Народното събрание, а социалистите правят политика на гърба на хората с проблеми.

Според БСП пък точно това прави премиерът Борисов с вчерашното си изказване, че се разстроил от историята на майка от Варна, която е принудена да напусне България, за да осигури по-добър живот на своята дъщеричка с увреждания.

На дневен ред отново изплува темата с депутатските заплати и дългите ваканции на народните представители.

БСП внесе искане заплатите да бъдат намалени на 2900 лева, ако решението бъде прието. От левицата искат и орязване на дългата ваканция на депутатите. Управляващите отговориха, че е важна съвестта на всеки депутат и работата, с която заслужава възнаграждението си и дългата отмора.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Cveti Mar
преди 6 години
И като ревете в Парламента,по-добре ли им става на хората с увреждания?Действия трябват,а не да се реве!Думи,думи,без съдържание!Толкова ли е трудно,да се вслушат в проблемите на нуждаещите и да се опитат да ги решат?Само си спретват скандали в Народното събрание,залагат си клопки и се чудят каква нова далавера да направят.А те са избрани да бъдат там,за да са в услуга на народа си. Сигнализирай за неуместен коментар