Сълзите на властта: Историята на майка на дете с увреждания трогна Борисов

Премиерът нареди на социалния министър да се заеме със случая на Красимира Обретенова

18.04.2018 | 21:34 Редактор: Василена Василева
Сълзите на властта: Историята на майка на дете с увреждания трогна Борисов

Историята на една майка на дете с увреждания е трогнала до сълзи премиера Бойко Борисов. Той призна за това на заседанието на Министерския съвет и нареди на социалния министър да се заеме със случая на Красимира Обретенова. 

За нейната тежка битка със съдбата и с държавата ви разказахме в края на февруари. Днес е последният ден на Красимира в България. Тя емигрира в Холандия, за да търси по-добър живот за болното си дете.

Премиерът призна, че се е разплакал от историята на Красимира - една от многото майки, които се борят денонощно за достоен живот на своите деца с увреждания.

През февруари в Новините ON AIR ви разказахме за Красимира, която от години се бори с демоните на системата. Надеждата ѝ е с останалите майки в нейното положение да предизвикат реформи за хората с увреждания. Организират протести, тропат от врата на врата... Но не успяват. Така Краси взима тежкото решение да напусне България завинаги. И да потърси спасение другаде. 

Днес за първи път в последните 15 години Красимира не участва в протеста на хората с увреждания, защото подреждаше куфарите за Холандия. А социалният министър Бисер Петков обеща да провери нейния случай.