Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Какво ще прави България след европредседателството, пита журналист

Европа ще бъде разделена на две - малки държави като нашата ще са в деликатна ситуация, посочи писателят Димитър Недков

10.04.2018 | 20:26 Редактор: Тодор Петров
Какво ще прави България след европредседателството, пита журналист

Сега сме в европредседателство, имаме задачи, които трябва да изпълняваме. Въпросът е какво правим след юни месец, попита журналистът Валерия Велева от ефира на Bulgaria ON AIR

Според нея премиерът Борисов се е фокусирал върху външната политика на страната, а държавата следва събитията и няма изпреварваща политика.

"Г-жа Цачева веднага трябваше да си подаде оставката. Това е морално, това е бялата политика", отбеляза Велева, коментирайки бягството на двамата рецидивисти от Централния софийски затвор.

В предаването "Денят ON AIR" писателят Димитър Недков подчерта, че има тотално разграбване на публичните средства у нас.

"След като Гинка си купи ЧЕЗ и двама затворници избягаха от централния вход - дебатът е безсмислен. Нужна е коренна промяна. България е емблематичен случай на народ, саморазградил собствената си държава", коментира той и добави, че промяната пак ще дойде отвън.

Валерия Велева посочи, че стаблността на това управление се дължи както на работата на правителството, така и на подкрепата на ДПС. По думите ѝ ще се стигне до избори в момента, в който ДПС оттегли подкрепата си от управлението.

В контекста на празничната реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Димитър Недков отбеляза, че той все още се въздържа да говори по най-важната тема - каква ще е съдбата на ЕС. 

"След предстоящите евроизбори Европа няма да бъде същата. Почти е ясно, че Европа ще бъде разделена на две - малки държави като нашата ще бъдат в доста деликатна ситуация", обясни писателят.

"Тази брюкселска органзация не работи за народите, които управлява", каза от своя страна Велева.